Foredrag om Lewisbrikkene – Øysteinsalen i Erkebispegården

Replica av Lewisbrikkene med sin opprinnelse i Trondheim – verdens eldste gjenværende komplette sett med sjakkbrikker.

Onsdag 7. august holder forsker og arkeolog Øystein Ekroll foredrag om Lewisbrikkene. Foredraget holdes i Øysteinsalen i Erkebispegården fra klokka 11.00, etterfulgt av omvisning i Erkebispegården og Nidarosdomen hvor vi får se likhetene. Sjakkhistoriker og forfatter Øystein Brekke kommer fra Sjakkhistorisk forum.

Fra den årlige steinhuggerfestivalen i Erkebispegården hvor 150 skulpturer skulle hugges på 3 dager. (Artikkel i Adresseavisen) Temaet under årets arrangement var «games», og da var det duket for flere Lewisbrikker! Se mer fra festivalen på facebook-sidene til Verkstenene ved Nidarosdomen.

Sara Klopper (Salisbury Cathedral i England) vant årets konkurranse med kongen til høyre i bildet.

Gateprest og sjakkspiller Odd Halvor Moen sørget ihvertfall for at disse to skulpturene blir værende der de hører hjemme – i Trøndelag. Odd Halvor har holdt flere foredrag om Lewisbrikkene i sjakkmiljøet. Skulpturene blir vist fram under foredraget.

Hvis brikkene hadde navn etter opprinnelse, ville kanskje Nidarosbrikkene være behørig.

Billett kan kjøpes på sidene til Hell Chess Festival 2019. Gratis for deltakere i hovedturneringa. Eller Vipps 200 NOK til Hell Sjakklubb med Vippsnummer #517093. Spørsmål om arrangementet kan sendes per epost til t76dahl@gmail.com

Hell Sjakklubb fikk en liten forsmak på hva som kommer, les mer her.

Torbjørn Dahl – Hell Sjakklubb