fre. nov 22nd, 2019

Hell Chess Club

Spillerutvikling i sjakk #hellchess

Oppsummering av HCI 2019

4 min read

«Letter from Hell«, artikkel fra festivalen i ChessBase skrevet av Alina L’ami.

Oliver A. Johansen – Bendik Yrjar Teigseth-Grødal begge Hell SK

Tusen takk til sponsorer, dommere, deltakere, Scandic Hell og alle bidragsytere! Første utgave av Hell Chess International er ferdigspilt. Tilsammen deltok 115 spillere pluss noen medreisende i hovedturneringa og sidearrangementene. Det hadde vært ønskelig med et høyere tall, men det har vist seg at det tar tid å bygge turneringer med stor deltakelse.

GM Bence Korpa vinner av HCI 2019

Det var flere sterke spillere på startstreken, hvorav 16 hadde bokstaver foran navnet sitt. Ungarske GM Bence Korpa vant hovedturneringa med 8 poeng av 10, etterfulgt av GM Sergey Volkov fra Russland på 7 poeng og GM Johan-Sebastian Christiansen på 3. plass med best kvalitet av flere på 6,5 poeng.

Tore Kolås (TSF) – Terje Lund (Levanger SK)

Beste trønder ble Tore Kolås fra Trondheim SF med 5,5 poeng og plass nummer 15 på resultatlista. Mest fornøyd var kanskje likevel Terje Lund fra Levanger SK som endte på 5 poeng og en ratingprestasjon på 2230, Terje sto også over en runde.

Vinner av u2000 Carl Christian Aarnes (Nordstrand SK)

I gruppe u2000 vant Carl Christian Aarnes fra Nordstrand SK med 8 poeng og bedre kvalitet en nummer to Jan Thomas Nordgreen fra Larvik SK. Odd Morten Øvereng startet som oddetallspiller, men ble likevel beste trønder med 6,5 poeng og 4. plass.

Fra venstre: Nasjonal dommer Malgorzata Kopaczek-Styczen, FM Mads Vestby-Ellingsen, IA Erling Skjelstad og Anniken Vestby.

Den største suksessen i turneringa ble kanskje IM-normen til Mads Vestby-Ellingsen. Dommerduoen Malgorzata og Erling må ha gjennomført dommergjerningen eksemplarisk, da flere av tittelspillerne kom med rosende omtale av dommerne etter at turneringa var ferdigspilt!

Forberedelser til festivalen og foredraget om Lewisbrikkene på Cafe To Tårn ved Nidarosdomen. Fra venstre: GM Mihajlo Stojanovic, Øystein Ekroll og Odd Halvor Moen.

Arkeolog og forsker Øystein Ekroll vartet opp med nok et fantastisk foredrag om Lewisbrikkene og tilknytninga til Trondeim. Denne gangen ble foredraget holdt i Erkebispegården, og det ble omvisning etter foredraget.

Fra premieutdelinga i hurtigsjakkturneringa

Flere unge og lovende juniorer deltok i hurtigsjakken over 5 runder for barn, ungdom og voksne amatører i kongresshallen på Scandic Hell. Mye bra sjakk her også, noe som lover godt for tida framover.

Shadi Sian (Hell SK) – Alexander Øye-Strømberg (Hell SK)

Alexander Øye-Strømberg fra Hell SK var en av de lokale juniorspillerne som fikk til ei god turnering. I siste runde spilte han remis mot IM Irina Turova fra Russland. Mye av poenget med ei slik turnering er nemlig at juniorene skal få anledning til å møte sterkere motstand. Mange av partiene kan lastes ned her. Her er partiet mellom Alexander og Jon Arne Stokhaug (Stjørdal SK) fra runde 7.

Fra venstre: Bendik Yrjar Teigseth-Grødal, GM Johan-Sebastian Christiansen og Gard Kristian Teigseth-Grødal.

Unge og lovende Bendik Yrjar fra Hell SK deltok for første gang i ei internasjonal turnering. Her står han sammen med den beste av de norske spillerne, Johan-Sebastian og broren Gard Kristian. Stormesteren er en av de som virkelig stiller opp for unge spillere, han har besøkt Trøndelag flere ganger tidligere.

Partigjennomgang med GM Sergey Volkov

GM Sergey Volkov er tidligere russisk mester og vinner av en rekke større turneringer. Han vartet opp med en ekstraordinær innspurt med 3 av 3 poeng på de siste tre rundene. Det holdt til en udelt andreplass i turneringa. Bildet er fra partigjennomgang i Vertigo bar på hotellet.

Vinner av lynsjakkturneringa ble Roar E. Nakken i fra Sula Sjakklubb. Med 6,5 av 9 poeng vant han med et halvpoeng ned til Christian Laverton fra Trondheim Sjakkforening. Tobias Petterson og Emerik V. Roulet-Dubonnet kom på de neste plassene med litt dårligere kvalitet enn Christian. Du kan se flere opptak fra førstebordet under hovedturneringa, lynsjakken og juniorturneringa her.

Her er kan du se noen bilder fra turneringa. Takk til alle som tok bilder og sendte til meg 🙂

Sjakkfotograf Lars R. Bang tok turen til Hell i to av rundene, her kan du se bildene han tok:

Takk for støtte til arrangementet:

previous arrow
next arrow
Slider

Torbjørn Dahl – Hell Sjakklubb

Copyright Hell Chess Club 2019 | Newsphere by AF themes.