Aktuelle sjakkturneringer i overgangen til det nye året!

Spillerutvikling og juniorsjakk i Trondheim og Stjørdal. Hvordan bli bedre i sjakk?

VM I LYN- OG HURTIGSJAKK

Vinner av Scandic Hell Grand Prix 2018, GM Johan Sebastian Christiansen gjør sine saker bra under VM i Saint Petersburg. Vi krysser fingre og tær for at han fortsetter med det, lykke til!

THIRD SATURDAY

Samtidig er vår egen stormester Mihajlo Stojanovic ferdig med 9 runder i Third Saturday i Montenegro. En IM-norm og en GM-norm under turneringa, må sies å være bra! Stojanovic vant 1 parti og spilte 8 remiser. Under skype-samtale lurte jeg på om det var kaldt ettersom han hadde lue på, det var fordi det var så mye sol! Det er det siste man trenger å høre i slutten av desember her i Trøndelag.

RILTON CUP

I morgen starter 48. utgave av Rilton Cup, 3 spillere fra Hell Sjakklubb deltar.

Andres Gangstad Rygg, FM Eivind Olav Risting og FM Trygve Dahl er alle født i 2000. Felles har de også at de spiller for Hell i Eliteserien 2018/2019. Alle tre er blant de mest aktive juniorspillerne i Norge, det blir spennende å følge med underveis.

FROSTATING JULELYN

Den 28. desember arrangerer Levanger Sjakklubb Frostating julelyn Grand Prix. Utenom fam. Dahl ser det dårlig ut med deltakere fra Hell. Jeg har spilt sjakk på Frosta før, og kan berolige alle tvilere med at det ikke er farlig å dra dit! Det er fortsatt mulig å melde seg på. Nina Hagesæther, tidligere juniornorgesmester og OL-spiller for Norge, har også meldt sin ankomst. Litt om Frostating julelyn 2017.

NM I LYN- OG HURTIGSJAKK

NM i lyn– og hurtigsjakk spilles 04.-06. januar i Bergen. Fra Trøndelag er Alexander Øye-StrømbergEmerik Våpenstad Roulet Dubonnet, Martin Øksendal, Brage Modell, Ulrikke Langvik, Håvard Bruun-Olsen, Espen Wannebo Aglen og Sverre Anton Sverkmo foreløpig påmeldt.

Ellers arrangeres det årlige julesjakkturneringer både her og der rundt om i fylket, med innslag av ulike varianter julegløgg.

Ettersom jeg likevel er igang med å skrive, vil jeg ta med hva GM Mihajlo Stojanovic svarte da han ble spurt om hva som er best med sjakk:

«Equal chances for every brain to enjoy the game»

Sjakkjulehilsen fra Torbjørn Dahl, Hell Sjakklubb.