Fagernes Chess International 2020

FM Trygve Dahl – IM Frode Elsness 0 – 1 (Bilder tatt av Tom Eriksen og Malgorzata Kopaczek-Styczen)

Da er Fagernes Chess International atter en gang ved veis ende, med ett unntak har Hell vært representert siden internasjonalturneringa på Fagernes i 2014. Takk til turneringsledelsen for vel gjennomført turnering! Denne gangen var Malgorzata Kopaczek-Styczen fra Frøya SKU og Hell SK med i dommerteamet! Gratulasjoner til Frode Olav Olsen Urkedal med turneringsseier og ratingprestasjon. Gratulasjoner må selvsagt også gå til Mathias Unneland for sin første IM-norm. Etter å ha fulgt spillerne som er født rundt 2000 i lang tid, er resultatet til IM Johannes Haug ekstra fornøyelig! Han fortsetter ufortrødent å klatre på ratingstigen.

Og så var det spillerne fra Hell SK da.

Siden ratingtoppen på 2342 i 2018 har motivasjonen vært så som så, men plutselig fikk Trygve lyst til å spille 9-rundersturnering igjen! Med spillegleden på plass ble det flere spennende oppgjør og et sluttresultat han var godt fornøyd med. Motstanden ble i tøffeste laget mot IM Frode Elsness (bildet), men det var ikke verre enn at etteranalysene ble interessante nok. I runde 7 kom første seier mot en stormester i langsjakk. Partiene er analysert og kommentert av FM Trygve Dahl, de ligger på sidene til Hell Chess Academy.

Det ble for øvrig ikke noe tredje GM-napp på Elsness denne gangen.


Alexander Øye-Strømberg gjorde en god turnering med bl.a. seier over WGM Olga Dolzhikova. Selv med en ratingframgang på 44 poeng mistenker jeg at Alexander ikke var 100% fornøyd. I flere av partiene hadde han overlegne stillinger som han på en bedre dag kanskje ville ha omsatt til seire. Uansett virker det som om Alexander har løftet seg et hakk eller to, noe som lover godt for tida som kommer!

Hvis jeg ikke tar helt feil får vi se Alexander i aksjon allerede om kort tid under Rosecupen i Molde helga 16. – 18. oktober.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er FCI2020-Alexander-Oye-Stromberg-840x560.jpg
Alexander Øye-Strømberg

Kristoffer Wang Strømhaug – David Nesse 1 – 0

Kristoffer Wang Strømhaug endte på 15. plass med 5 poeng i Elo Open, og en fin ratingframgang på 56 poeng. Bildet er fra seieren mot unge og lovende David Nesse. Når Kristoffer får luket bort noen litt «unødvendige feil» blir dette virkelig bra! Den doble norgesmesteren fra Landsturneinga i Larvik er født i 2008, og ratingen går stadig oppover.

Kristoffer er også en av Hell-spillerne som er påmeldt turneringa i Molde om kort tid, nok en spennende junior å følge!


2010-modellen Jiahao Eric Ji fikk en tøff start i Elo Open, hvor han sto med 1 poeng på de første 4 rundene. Deretter fant Eric formen og vant de neste 4 partiene, han måtte stå over siste runde og endte opp med 5 poeng og en 21. plass. På bildet ser vi Eric spille mot erfarne Terje Lie i runde 8, et parti som gikk i Eric sin favør.

Eric gjorde det også bra i lynsjakkturneringa som ble spilt sent lørdgs kveld. Det ble til slutt en 8. plass med 5 av 8 poeng. Lynsjakken ble spilt med tidskontrollen 0 min + 10 sek.

Terje Lie – Jiahao Eric Ji 0 – 1

Andreas Gautestad Anfindsen – Jiabao Eivind Ji 1 – 0

Jiabao Eivind Ji var tradisjonen tro en av de yngste, om ikke den aller yngste deltakeren i turneringa. 8-åringen fikk 3 poeng og en ratingframgang på 17. På bildet ser vi han spille mot en annen ung og lovende spiller, Andreas Gautestad Anfidsen.

Eivind gjorde det også bra i lynsjakkturneringa, men måtte i likhet med broren stå over siste runde i hovedturneringa. Det blir spennende å følge Eivind også i tida framover. Selv om han er født i 2012 har han opparbeidet seg stor erfaring gjennom en rekke turneringer.


Thomas Berg – Levanger
Terje Lund – Levanger
Brage Modell – Namsos

I tillegg til spillerne fra Hell var det flere trøndere som deltok. Best av disse var Terje Lund fra Levanger Sjakklubb. Terje måtte stå over de første to rundene, og valgte å spille i Elo Open. Selve resultatet er nok ikke mesterspilleren spesielt fornøyd med. Brage Modell fra Namsos Sjakklubb startet oppsiktsvekkende bra med 5 seire, deretter ble det to tap før han måtte avbryte turneringa. Klubbkompis til Terje, Thomas Berg, fikk også 5 poeng i Open Elo. I sist runde greide han remis i noe som så ut til å være ei vanskelig stilling. Det kan nevnes at Thomas Berg nettopp spilte remis mot Mathias Unneland i Levanger Grand Prix.


Se komplette resultatlister, runderapporer, bilder og partier på hjemmesiden til Fagernes Chess International.


Innlegg skrevet av Torbjørn Dahl

Hell Sjakklubb – sjakk i Trondheim og Stjørdal

Top