Hell Grand Prix 2021

Hjem-knapp

Hell Grand Prix 2021 er ferdigspilt. I hovedturneringen deltok 42 spillere hvor totalt 59 var med i en eller flere av helgens turneringer. Grattis til Thomas Sekkingstad (Sotra SK) og Sondre Andreas Pedersen (Mosjøen SK) med turneringseier i hver sin gruppe! I begge gruppene var det spenning knyttet til hvem som skulle vinne langt ut i siste runde. Noen av partiene legges ut på denne siden etter hvert. Takk til spillere og medreisende for oppmøtet! Alltid hyggelig å arrangere turnering for en gjeng med hyggelige folk!

Og til dere som har kommentert/meldt inn at det er ønskelig med livesendinger av partiene: Bli med live når neste utgave spilles 17.-19. juni 2022, altså bli med å spill eller ta turen innom som publikum!

Gruppe A
Gruppe B

Takk til fotograf Lars R. Bang som nok en gang tok turen til Hell og foreviget noen sjakkøyeblikk! Sykdomsfrafall i runde 2 er grunnen til at ikke alle spillerne er med.


Hell Grand Prix 2021
Premieutdeling Hell Blitz Grand Prix 2021 (Takk til Torger Nilsen for bildet.)

Kun 10 spillere deltok i Hell Blitz Grand Prix 2021, det laveste deltakerantallet siden oppstarten i 2014. Tidligere har turneringen blitt arrangert i forbindelse med langhelg, så programmet ble nok i tøffeste laget for de som spiller hovedturneringen. Altså her spilte kun den tøffeste gjengen 🙂 Uansett så ble det perfekt for en 9 runders Berger-turnering med alle mot alle. FM Trygve Dahl var klar ratingfavoritt og vant turneringen. Volda Ørsta, Mosjøen og Hell var representert i turneringen.

Hell Blitz Grand Prix 2021 resultat
Hell Blitz Grand Prix 2021
Takk til Torger Nilsen for opptaket.

Juniorspillerne i Hell med innbyttersjakk

«Sjåk eller Bughouse går aldri av moten. Kanskje den aller mest populære pauseaktiviteten? Til dere som ikke vet hva det er: Spillerne på samme side av bordene er på lag. Når noen tar en brikke, leveres brikken til medspilleren, som kan sette brikken inn på sitt eget brett. Det veldig er greit at spillerne som er på samme lag har motsatt farge da :-)»

Takk til Erik Folven for bildet.


Edwin David – Shadi Sian (Takk til Hallvard Gilde for bildet.)

29 spillere deltok i hurtigsjakken fordelt på Grand Prix-klassen og Pokalturneringen. Shadi Sian fra Hell Sjakklubb vant turneringen med 5 strake seire. Les mer på Bergensjakk. Spillere fra Mosjøen SK, Levanger SK, Offerspill SK, Orkdal SK og Trondheim SF deltok i turneringen.

Hell Rapid Grand Prix 2021 resultatliste
Hell Rapid Grand Prix 2021

Bilder tatt av Torger Nilsen


…og enda flere bilder:


Før turneringen:

Hell Grand Prix får etter hvert en oppsummering, da kan innlegget likså greit legges ut med en gang som en infoside til arrangementet. I skrivende stund er det 35 påmeldte i hovedturneringen Hell Grand Prix 2021, og bare noen få i hurtig– og lynturneringen. De som spiller hovedturneringen bestemmer seg stort sett for om de vil spille lynsjakken lørdags kveld når det nærmer seg oppstart. Turneringen som alltid er litt vrien å promotere er hurtigsjakken på fredags ettermiddag, og spesielt klassen for nye spillere, altså pokalturneringen.

Overnatting på Scandic Hell m/frokost

Enkeltrom 990,- Dobbeltrom 1090,- Trippelrom 1320,- Referere til kode 47796051  og send bestillingen til meeting@scandichotels.com

Pokalturneringen

Pokalturneringen (se turneringsinformasjon)

Hvis du kjenner noen som ønsker å spille turnering for første gang, er denne turneringen ment til akkurat dette formålet. Spillerne får hjelp underveis hvis noe er uklart og det tas hensyn til spillestyrke og alder slik at så mange som mulig skal få en fin opplevelse. Nye voksne spillere, medreisende og foresatte er hjertelig velkommen til å delta også. Her er det ingen krav til medlemskap i klubb eller forbund. 150 kroner for å delta og pokal (med godteri) til alle som spiller + flere ekstrapremier, her er det til og med premier til tålmodige småsøsken som bare er med for å se på. Meld deg gjerne på online, per epost (t76dahl@gmail.com), per sms (98209370) eller like før turneringen starter, hvis det er vanskelig å bestemme seg.

Transport

Vi er ikke tungt bemannet eller satt opp med busser og taxi, men hvis noen har behov for transport til og fra Scandic gjør vi selvsagt så godt vi kan for å hjelpe til med det.

Premiering

Gruppe A: 4000,- 2000,- 1000,- 750,- Gruppe B: 2000,- 1500,- 1000,- 750,- Fordeling og evt. splitt som i en tradisjonell Grand Prix-turnering. Minst halvparten av turneringsavgiften går til premiering i tråd med turneringsreglementet til NSF for Grand Prix.

Program

RundeDagKlokken
1Fredag19.30
2Lørdag10.00
3Lørdag14.30
4Søndag09.30
5Søndag14.00
RundeDagKlokken
Vi tar forbehold om rundestart i runde 3 og 5 på grunn av tillegg av tid per trekk (increment)

Tidskontroll og spillesystem

Turneringen spilles over 5 runder standard sjakk med 90 minutter per spiller per parti + 30 sekunder tillegg per trekk. Dette betyr at det er noteringsplikt i hele partiet, selv om man blir noe stresset i tidsnøden. Hvis man av en eller annen grunn ikke kan notere trekkene, starter man partiet med noe mindre tid på klokken som en slags kompensasjon til motspilleren. Programmet som setter opp rundene benytter et pairing-system som heter FIDE Dutch Swiss. Kort oppsummert er det da slik at de med like mange poeng møtes. Alle turneringene FIDE-rates i riktig kategori, da selvsagt med unntak av pokalturneringen.

Kantine

Når turneringen spilles i Lånke Menighetshus bruker vi å utvidet kantinetilbud med bl.a. kald og varm drikke, kaker, vafler og middag. Vi har ikke kort-terminal, men det er mulig å betale med VIPPS, kontant, eller skrive opp og betale til slutt.

WO i første runde

Hvis man gir skriftlig beskjed i god tid, senest torsdagen før selve turneringen, er det mulig å stå over runde 1 med Walk Over (bye), altså 0,5 poeng uten å spille. Det er ikke greit å komme uanmeldt på lørdag med beskjeden: «jeg forsøkte å ringe».

Tidligere utgaver

Dette er 10. gang Hell Sjakklubb arrangerer Hell Grand Prix, tidligere vinnere og resultatlister finner du her. Her kan du også se en kort bildesamling helt fra de første turneringene fram til siste utgave i 2020.

Ønsker alle som vil spille fra små til store mestre hjertelig velkommen til gode opplevelser sammen med Hell sjakklubb i Lånke Menighetshus!

Hell Grand Prix 2021
Hjem-knapp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*