Landsturneringen 2022

Landsturneringen 2022 ble spilt 4.-16. juli i Kongsvingerhallen, og er den første etter pandemien. Her deltok 386 spillere fra 76 sjakklubber, med Nordstrand SK og Kongsvinger SK som vertskap. Norgesmester og vinner av kongepokalen ble GM Simen Agdestein med klar margin!

Hell Sjakklubb deltok med 12 spillere noe som resulterte i at juniorene hentet hjem 1 gull, 3 sølv og 1 bronse, i tillegg ble det 1 gull i lyn-NM.

Alexander Øye-Strømberg (f:2005) som ble FM like før Landsturneringen kom på 2. plass i kandidat-klassen, noe som gjør at han er kvalifisert til å spille i Elite-klassen neste år. Alexander fikk 6.5 av 9 poeng med en ratingprestasjon på 2420!

Max Moe Pedersen (f:2004) fikk 6.5 av 9 poeng i klasse 1 med en ratingprestasjon på 2035. Max tapte ingen av partiene, men det ble noen remiser for mye til å vinne klassen. I lyn-NM ble det derimot klasse-gull for Max med 5 av 7 poeng i finalen.

Linus Sandstad (f:2007) ble eneste spiller med gull i hovedturneringen. Linus tapte heller ingen av partiene sine og endte med 8 av 9 mulige poeng og en ratingprestasjon på 2002.

Jiahao Eric Ji (f:2010) vant i innbyrdes oppgjør over gullvinner og førsterangerte Håvard Haug. Til slutt ble det halvpoenget bak og en sterk sølvmedalje.

Jiabao Eivind Ji (f:2012) ble yngste medaljevinner fra Hell med bronse i klasse Miniputt. Han fikk like mange poeng som de to foran på resultatlisten, men hadde noe svakere kvalitet.

Ellers ble det mange gode resultater og prestasjoner fra Hell-gjengen, se alle resultatene i turneringsservice, og partiene på Lichess | Elite | Øvrige klasser. Flere spillere fra Trøndelag deltok, bl.a. Terje Lund fra Levanger SK som ble sølvvinner i Senior 50+.

Tusen takk til foresatte i klubben og Anniken Vestby for bilder! Album nederst på siden.

Landsturneringen 2022 sidearrangement

Landsturneringen 2022
Team Hell i fotballturneringen
Håkon Ødegård (Hell) – Maad Rødsmoen

Juniorspilleren Håkon Ødegård fra Hell SK deltok ikke i hovedturneringen, men utfordret TV2`s sjakkekspert Maad Rødsmoen på sjakkbrettet. Håkon tok vare på åpningsfordelen med løper over og vant partiet.