Vinnerlaget fra KVT Fra venstre: Ole Andreas Grøtte Børnes, Sigve Sundsbø, Lars Smemo og Øyvind Holm Håheim. (Endre Garstad var også med men ikke på bildet.) Bilder tatt av Christian Stranger-Johannessen fra Heimdal videregående skole.

Mesterskap i sjakk for videregående skoler 2018

10. januar ble det gjennomført skolemesterskap for videregående skolerKVT i Trondheim. Dette er andre året på rad mesterskapet gjennomføres! KVT, Thora Storm, Heimdal, Melhus og Katedralskolen deltok med tilsammen åtte lag. I 2017-turneringa deltok også lag fra Charlottenlund- og Byåsen videregående skole.

Flere av skolene hadde på forhånd internturnering for å avgjøre hvem som skulle spille og bordrekkefølge. Lagene bestod av fem spillere på hvert lag. Turneringa ble spilt som Berger hvor alle møter alle. I en slik lagkamp stiller lagene med antatt beste spiller på øverste bord og disse møtes da med denne bordplasseringa gjennom hele turneringa. Tidskontrollen var hurtigsjakk med 10 minutter per spiller per parti pluss 10 sekunder tillegg per trekk.

Både elever og lærere gir uttrykk for at dette er noe de ønsker å fortsette med. Kanskje er det mulig å finne en dato som passer enda flere av skolene i Trondheim og omegn neste gang. Det var skoler som ønsket å delta, men som på grunn av tett program ikke fikk anledning denne gangen.

Nivået var høyt med flere aktive klubbspillere, men også  sterke spillere som ikke har tilknytning til noen sjakklubb. På førstelaget til KVT var det to spillere som vant alle sine partier!

Førsteplassen gikk altså til laget fra  arrangørskolen KVT for andre året på rad! Erling Skjelstad som er initiativtaker, sjakkdommer  og lærer på Thora Storm var forhindret fra å delta denne gangen men er nok på plass når neste turnering arrangeres.Oppdatering:

Se bilder, resultat og omtale fra tilsvarende arrangement i 2019 og 2020.

Top