NM-medaljer og titler | Hell Hall of Fame

Oversikt med NM-medaljer i Hell Sjakklubb siden oppstarten i 2008. Dette er da spillere i Hell Sjakklubb som har tatt NM-medaljer og/eller oppnådd titler som hovedmedlemmer i klubben på tidspunktet medaljene ble tatt. Jiabao Eivind Ji (f:2012) har nå slått sin egen klubbrekord og innehar allerede 7 NM-medaljer!


Landsturneringen

2024

Sølv i Mester: Shadi Sian
Sølv i klasse 2: Ingmund Bjørkan
Kilder: TS

2023

Sølv i Miniputt: Jiabao Eivind Ji
Sølv i Kandidat: Emerik Våpenstad Roulet-Dubonnet
Kilder: TS

2022

Sølv i Lilleputt: Jiahao Eric Ji
Sølv i Kandidat: Alexander Øye-Strømberg
Sølv i Klasse 1: Max Moe Pedersen
Gull i Klasse 2: Linus Sandstad
Bronse i Miniputt: Jiabao Eivind Ji
Kilder: TS

2019

Gull i Miniputt: Kristoffer Wang Strømhaug
Bronse i Kadett: Alexander Øye-Strømberg
Gull i Klasse 3: Robin Wullum
Kilder: TS

2017

Bronse i Miniputt: Jiahao Eric Ji
Kilder: TS

2014

Sølv i Kadett: Trygve Dahl
Kilder: TS

2013

Sølv i Klasse 2: Torbjørn Dahl
Kilder: TS

NM for ungdom

2023

Gull i U19: Max Moe Pedersen
Gull i U12: Jiabao Eivind Ji
Kilder: TS

2022

Gull i U10: Jiabao Eivind Ji
Sølv i U12: Jiahao Eric Ji
Kilder: TS

2021

Gull i U11: Jiahao Eric Ji
Bronse i U9: Jiabao Eivind Ji
Kilder: TS

2019

Gull i U9: Jiahao Eric Ji
Sølv i U26: Karl Oskar Magnus Holm
Kilder: TS

2018

Bronse i U9: Jiabao Eivind Ji
Kilder: TS

2017

Sølv i U9: Kristoffer Wang Strømhaug
Kilder: TS

NM i lynsjakk

2024

Gull i Lilleputt: Jiabao Eivind Ji
Bronse i klasse 4: Edvard Reinertsen
Kilder: TSBergensjakk – NSB

2022

Gull i klasse 2: Max Moe Pedersen
Kilder: TS

2019

Gull i Kadett: Alexander Øye-Strømberg
Gull i Miniputt: Kristoffer Wang Strømhaug
Kilder: TS

2017

Gull i Junior: Trygve Dahl
Kilder: TS

Gull i Kadett: Trygve Dahl
Kilder: TS

NM for døve/hørselshemmede

2023

Gull: Maarten Vreugdenhil
Kilder: TS, Hell-post


Titler

Titler oppnådd av spillere med hovedmedlemskap i Hell Sjakklubb tilknyttet Norges SjakkforbundNorgesmesterskap i sjakk: Jakten på NM-medaljer og sjakkens titler

Norgesmesterskapene (NM) i sjakk er årlige begivenheter som samler landets beste sjakkspillere i en intens kamp om ære, prestisje og selvfølgelig, de ettertraktede NM-medaljene. Disse mesterskapene har gjennom årene dannet grunnlaget for en rik sjakktradisjon i Norge, med historier om episke partier og strategiske sjakkgenier som har utfordret hverandre.

NM i Sjakk: Medaljer og Mer

Hvert NM i sjakk er en unik reise gjennom taktiske utfordringer og strategiske triumfer. Deltakerne konkurrerer i ulike kategorier, fra juniorer til seniorer, og fra kvinner til åpen klasse. Gjennom årene har sjakk-Norge sett fremragende spillere vinne gull, sølv og bronse, og dermed sikre seg evig plass i sjakkhistorien.

Å vinne NM-medaljer er ikke bare et bevis på en spillers individuelle dyktighet, men det er også en anerkjennelse av klubbens støtte og det arbeidet som legges ned. NM i sjakk blir dermed ikke bare en arena for konkurransespill, men også et samlingspunkt for sjakkentusiaster og klubbfellesskapet.

Sjakkens Mestertitler: WCM, WFM, WIM, WGM, FM, IM og GM

I tillegg til NM-medaljer, er sjakkverdenen kjent for sine prestisjefylte titler. Titlene FIDE Master (FM), International Master (IM), og Grandmaster (GM) er prestisjefylte betegnelser som gis til spillere avhengig av deres sjakkprestasjoner. Å oppnå en av disse titlene er et bevis på en spillers eksepsjonelle ferdigheter og dedikasjon til sjakkens kunst.

Kvinnesjakk har også sin egen anerkjennelse gjennom titler som Woman FIDE Master (WFM), Woman International Master (WIM), og Woman Grandmaster (WGM). Disse titlene har bidratt til å fremheve kvinnelige sjakkspilleres betydelige bidrag til sjakkverdenen.

Candidate Master (CM) og sjakktitler for alle

For de som streber etter sjakkens høyder, er også tittelen Candidate Master (CM) en ærefull betegnelse. Denne tittelen gir anerkjennelse til spillere som har vist talent og dyktighet i sjakkens rike, og det er et viktig steg på veien mot de mer høythengende titlene.

Uansett om det er jakten på NM-medaljer eller drømmen om å bli en FM, IM, GM eller inneha en kvinnetittel, er sjakk en disiplin som belønner dedikasjon, innsats og strategisk tenkning. NM i sjakk er ikke bare en turnering; det er en feiring av sjakkens mangfold og en påminnelse om at hvert trekk på brettet kan føre til sjakkens evige ære.

NM-medaljer
Top