Jiahao Eric Ji med NM-gull i sjakk

Jiahao Eric Ji med NM-gull i sjakk
Norgesmester Jiahao Eric Ji

NM for barn og ungdom 2019 er ferdig for denne gangen. 303 spillere fra 26 år og ned har konkurrert i aldersbestemte klasser. Malgorzata Kopaczek-Styczen Hell SK/Frøya SKU var dommer under turneringa og melder om ei vellykka turnering på flere måter. Malgorzata er også trener for gjengen på Hell-akademiet i Trondheim.

sjakkdommer magorzata kopaczek-styczen

«Spillerne fra Hell oppførte seg eksemplarisk og når de var usikre på regler spurte de meg før partiet«

yngste sjakkspiller
Yngste sjakkspiller i klasse G Khang Dac Ho

Vi starter med yngstemann Khang Dac Ho. Lillebroren til Huy brydde seg ikke nevneverdig om at de andre spillerne i klassen var endel eldre. Khang tok to poeng av sju mulige, som alderen tilsier har han mange muligheter igjen i klassen.

Pål Folven spilte også sitt første NM, dette var i tillegg hans første turnering i forbundsregi. Fire poeng og en ratingprestasjon på 1373 er glimrende, men ikke overraskende ut ifra prestasjoner på trening den siste tida. Pål har også to år igjen i klasse G, dette blir en farlig spiller å møte i tida framover.

Jiabao Eivind Ji landet på delt fjerdeplass med 5,5 poeng. I runde fem var det kun tre spillere med full pott, her ble storebror Jiahao Eric Ji for sterk. Det var absolutt ingen selvfølge at Eric skulle vinne partiet, da Eivind har vært en av de beste på trening flere ganger i løpet av høsten.

Nhat-Huy Dac ho spilte i klasse F og endte på solide fire poeng. Fire seire i denne gruppa er sterkt, det blir spennende å følge Huy i tida som kommer. Huy syntes nok også at det var stas å ha med lillebror som turneringas yngste spiller.

Olav Bjørkan fikk 4,5 poeng i klasse F. Litt stang ut i noen av partiene til Hell-spilleren som også deltok på sitt første NM. Remisen mot sølvmedaljevinneren Isak Vinh Brattgjerd i runde 4 var sterk. Olav har vist stor framgang spesielt det siste året, og det vil være overraskende om han ikke kommer enda sterkere tilbake ved neste korsvei.

I klasse C tok Alexander Øye-Strømberg fjerdeplass med 5,5 poeng, like mange poeng som sølvmedaljevinneren. Det er flere sterke spillere i 2005-årgangen, så det er ingen enkel sak å havne øverst her. Alexander har vist gode takter i flere turneringer, og ønsker nok å klatre enda høyere på resultatlista til neste NM.

Lars Oskar Magnus Holm ble Hell-spiller like før NMU. Det ble sølv i første forsøk i klassen U26. Remisen mot Elias Hestvik i runde fire var kanskje beste enkeltprestasjon i turneringa. Velkommen til Hell Sjakklubb forresten og gratulerer!

Og til slutt men ikke minst kommer vi til Jiahao Eric Ji som ble norgesmester sjakk i yngste klasse. Eric har medalje fra denne klassen tidligere, men ikke av det gjeveste slaget. Det virket som Eric hadde god kontroll underveis, men klarte ikke å bryte igjennom i siste parti. Gratulerer!

Jeg er fornøyd og nådde målet mitt denne gangen. Det siste partiet var ikke så lett, jeg synes jeg spilte bra og hadde god kontroll!

Jiahao Eric Ji

Gratulasjoner også til vinner av U26-klassen Bjørn Robert Løvoll Unhjem fra Molde SK, han studerer i Trondheim og gir juniorene våre ukentlig god matching!

Resultatlista

Takk til foresatte og andre som sendte bilder underveis, jeg legger ut flere hvis dere sender.

Norgesmesterskap i sjakk for barn og ungdom 2019.