Rilton Cup 2017/2018 – Runde 1

Nyttårsfeiring i under forrige Rilton Cup i Stockholm

Første runde av Rilton Cup er igang. Tre gutter fra Hell Sjakklubb deltar i turneringa som innebærer feiring av både jul og nyttår i den svenske hovedstaden.  Turneringa som går over 9 runder fra 27. desember til 5. januar har fri på Nyttårsaften, hvor spillere og medreisende får muligheten til å oppleve storslått feiring i sentrum. Jeg var så heldig å få oppleve turneringa ved forrige årsskifte og anbefaler sjakkinteresserte til å delta 🙂

Regner med at de fleste sjakkinteresserte har fått med seg NRK-sendinga fra VM i lyn- og hurtigsjakk, tar derfor med litt av det som skjedde under første runde i Rilton Cup.

GM Jon Ludvig Hammer som er høyest rangert av de norske spillerne har allerede vunnet, mens GM Aryan Tari også ser ut til å få en god start.

IM Dean Ippolito (USA) – GM Krishnan Sasikirian (India) 1 – 0 Hvit trekker.

Forhåndsfavoritt  GM Krishnan Sasikiran  gikk det derimot ikke like bra med i første runde mot IM Dean Ippolito. Her kan dere se hele partiet.

Det var nok vanskelig allerede, men 25..Se8 forverret nok stillinga endel.

Trekket til IM Dean Ippolito er kanskje ikke så vanskelig å finne, men viser at det gjøres store feil på høyt nivå selv med god betenktningstid.   Akkurat no ser det ut til at Juniorverdensmester GM Aryan Tari også har inkassert seieren 🙂

Direktesendte partier kan følges på Chess24. Resultater og oppsett hos Chess Results.