Rilton Cup – Runde 1 – 4

Andreas Gangstad Rygg (Bilde fra tidligere turnering)

Andreas Gangstad Rygg (Hell) vant over irske WFM Mirza Diana (1857) og står med 2 poeng etter 4 runder! Med en ratingprestasjon på 1903 og framgang på 41,6 er han sannsynligvis fornøyd før  fridagen 🙂 Til no har Andreas møtt 3 tittelspillere! I neste runde som spilles 1. januar klokka 15.00 møter han Per-Olof Gromark med 1913 i rating.

Nedenfor ser vi stillinga etter trekk 41 hvor Andreas finner en fin måte å sette spikeren i kista på.  Han forteller at avslutninga var litt preget av tidsnød, men det holdt altså til seier!

WFM Diana Mirza (IRL) – Andreas Gangstad Rygg 0 – 1 Svart i trekket. Fortsettelsen til Andreas står nederst på sida.

Øverst på lista i Rilton Cup finner vi GM Piorun Kacper som er en av sju spillere med 3,5 av 4 poeng. Beste nordmann er GM Hammer Jon Ludvig på en 8. plass med 3 poeng.

Ellers kan det nevnes at unge Kristoffer Wang Strømhaug (Hell) vant over Knöppel Bjorn (1784) i runde 2 og har en ratingprestasjon på 1661! Trygve Dahl (Hell) står med to remiser og må kjempe hardt i de siste rundene for å gjenta prestasjonen fra forrige Rilton Cup.

Direktesendte partier kan følges på Chess24. Resultater og oppsett hos Chess Results.

Hell Sjakklubb ønsker spillerne lykke til videre i turneringa!

41..Td8! med trusselen Td1 og dronningfangst. Hvit prøvde å forsvare seg med 42. Da1 men etter 42..Df3 så forsvant både kvalitet og bonde.