Riltoncup, NM i lyn- og hurtigsjakk ferdigspilt

Spillere fra Hell Sjakklubb i Rilton Cup
Rilton Cup 2018/2019

48. utgave av Rilton Cup i Stockholm er ferdigspilt. Vinner av turneringa ble forhåndsfavoritt GM Tamir Nabaty (2670) fra Israel, med 8 poeng. Beste nordmann, GM Frode Olav Urkedal, endte på 4. plass med samme poengsum som de to foran.

FM Eivind Olav Risting ble beste Hell-spiller, med kun tap i første runde mot polske GM Heberla Bartlomiej (2550). Andreas Gangstad Rygg viste også gode takter, og endte på 4.5 poeng og fin ratingframgang. FM Trygve Dahl avsluttet med 3 tap mot antatt svakere motstand, sluttresultatet ble endel lavere enn hva forhåndsrangeringa tilsa.

Trøndere i NM
Sjakkspillere fra Trøndelag under NM i lyn- og hurtigsjakk i Bergen 2019 (Foto: Marianne Langvik)

ÅPENT NM I LYNSJAKK 2019

Det åpne NM i lynsjakk ble vunnet av GM Aryan Tari med 8 av 9 poeng. Fra Trøndelag fikk Brage Modell (Namsos) en 5. plass i gruppe B, med 7 poeng. Emerik Våpenstad Roulet-Dubonnet (Hell) fikk 6 poeng og 12. plass.

ÅPENT NM I HURTIGSJAKK 2019

GM Aryan Tari vant NM i hurtigsjakk også, se  turneringsservice.  Beste plasseringer fra Trøndelag:

37. plass i gruppe a – Alexaner Øye-Strømberg (Hell)

10. plass i gruppe b – Brage Modell (Namsos)