tir. sep 22nd, 2020

Hell Sjakklubb

Sjakk i Trondheim og Stjørdal – sjakktrening og spillerutvikling i hjertet av Trøndelag

Hell med spennende og ungt lag til Eliteserien i sjakk

3 min read
Adrian Søderstrøm - Hell Sjakklubb og Fagerviks SK
Adrian Søderstrøm – Fagerviks SK & Hell Sjakklubb – Spiller for Hell Sjakklubb i eliteserien 2018/2019

Kanskje er det ett år for tidlig for Hell Sjakklubb, med deltakelse i Eliteserien. Det er mange unge og lovende spillere i klubben, men likevel må vi regne med å kjempe hardt for å beholde plassen. Heldigvis har vi fått drahjelp av to sterke juniorspillere!

Hell Sjakklubb feirer tiårsjubileum i år, sånn sett passer jo dette bra!

 

Adrian Söderström er født i 2007 og har allerede passert 2000 i rating. Klubbens yngste Eliteseriespiller vant klassen u11 i svensk skolemesterskap forrige helg. Adrian har spilt flere turneringer her i Trøndelag, han kjenner spillerne og miljøet godt fra før. I 2017 deltok han i KBM, Scandic Hell Grand Prix, Levanger Grand Prix og Sverresborg Grand Prix. Med andre ord har Adrian spilt flere turneringer i Trøndelag enn de fleste trøndere. Det blir spennende å følge Adrian i årets Eliteserie!

GM Johan Sebastian Christiansen mot FM Eivind Olav Risting under Scandic Hell Grand Prix 2018.
FM Eivind Olav Risting spiller svart mot GM Johan Sebastian Christiansen (Scandic Hell Grand Prix 2018)

FM Eivind Olav Risting er en av de beste juniorene i landet. Selv om han er ung, vil han tilføre spillergruppa bred erfaring fra høyt nivå. Akkurat nå spiller Eivind VM i Hellas, med seier og lovende start i første runde. Direktesendte partier her. Eivind har deltatt i Hell Grand Prix ved flere anledninger, senest i år hvor han fikk andreplassen bak GM Johan-Sebastian Christiansen.

Sjakktrener, mentor og toppspiller i Hell Sjakklubb, GM Mihajlo Stojanovic.
GM Mihajlo Stojanovic – Hell Sjakklubb

GM Mihajlo Stojanovic er klubbens mentor, trener og beste spiller. I form er han også, både som trener og spiller. For kort tid siden vant han mot nest beste spiller fra India, GM Harikrishna Pentala 2733! Her er partiet kommentert. Misja har bidratt til sjakkutvikling og spillerutvikling i Trøndelag i flere år, sist som hovedtrener under regionssamlinga i Trondheim.

Lovende juniorspiller født i 2000 - spiller for Hell Sjakklubb i Eliteserien 2018-2019
Andreas Gangstad Rygg – Hell Sjakklubb

Andreas Gangstad Rygg er sjakkspilleren som faktisk bor på Hell!  Andreas er en av tre spillere fra 2000-årgangen som skal spille Eliteserie for Hell. Spesielt det siste året har Andreas prestert sterkt i en rekke internasjonale turneringer. En selvlært sjakkspiller og miljøskaper i klubben, med stor interesse for spillet.

 

 

 

Juniorspilleren er født i 2005 og er dermed nest yngste spiller på Hell sitt Eliteserielag.
Alexander Øye-Strømberg – Hell Sjakklubb

Alexander Øye-Strømberg er vår nest yngste spiller, født i 2005. Han har lenge vært i toppen nasjonalt i sin aldersklasse. Det siste året har han vartet opp med gode prestasjoner, senest i Stavanger Open.

I 2017 tok Alexander to skritt i riktig retning, men en formidabel prestasjon under NM for lag i Kristiansund. I runde 5 vant han mot Lazar Vucenovic 2128, her er sjakkpartiet.

 

 

FM Trygve Dahl er en av tre spillere født i 2000 som spiller på Eliteserielaget til Hell i sesongen 2018-2019.
FM Trygve Dahl – Hell Sjakklubb

FM Trygve Dahl er den tredje spilleren fra 2000-årgangen som er med. Trygve har spilt for Hell Sjakklubb siden oppstarten i 2008.

 

 

 

 

Seniorspillerne i Hell Sjakklubb med bred erfaring fra tidligere spill i Eliteserien.
Edwin David og Øyvind Andersen Lundeby – begge Hell Sjakklubb

Øyvind Andersen Lundeby & Edwin Fernando David er to av tre seniorspillere på laget. Begge har erfaring fra Eliteseriespill for flere klubber. Spillerne gleder seg over å kunne hjelpe juniorene på laget opp og fram.

Hell Sjakklubb i Eliteserien 2018-2019.

Torbjørn Dahl