Hell med spennende og ungt lag til Eliteserien i sjakk 2019

Hell Sjakklubb til Eliteserien i sjakk
Eliteserielaget til Hell Sjakklubb sesongen 2018/2019
Adrian Søderstrøm - Hell Sjakklubb og Fagerviks SK
Adrian Søderstrøm
Juniorspilleren er født i 2005 og er dermed nest yngste spiller på Hell sitt Eliteserielag.
Alexander Øye-Strømberg

Eliteserien i sjakk 2018/2019 er muligens ett år for tidlig for Hell SK… Vi har mange unge og lovende spillere i klubben, men likevel må vi regne med å kjempe hardt for å beholde plassen. Heldigvis har vi fått drahjelp av to sterke juniorspillere! Klubben ble stiftet i 2008, så hvorfor ikke feire tiårsjubileum med eliteseriespill?

Adrian Söderström er født i 2007 og har allerede passert 2000 i rating. Klubbens yngste eliteseriespiller vant klassen u11 i svensk skolemesterskap forrige helg. Kanskje blir han også eliteseriens yngste spiller! Adrian har spilt flere turneringer her i Trøndelag, han kjenner spillerne og miljøet godt fra før. I 2017 deltok han i KBM, Scandic Hell Grand Prix, Levanger Grand Prix og Sverresborg Grand Prix. Med andre ord har Adrian spilt flere turneringer i Trøndelag enn de fleste trønderne. Det blir spennende å følge Adrian i årets Eliteserie!

Alexander Øye-Strømberg er vår nest yngste spiller, født i 2005. Alexander er og har lenge vært i toppen nasjonalt i sin aldersklasse. Det siste året har han vartet opp med gode prestasjoner, senest i Stavanger Open. I 2017 tok Alexander to skritt i riktig retning, med en formidabel prestasjon under NM for lag i Kristiansund. I runde 5 vant han mot Lazar Vucenovic 2128, her kan du se partiet.

Veien til eliteserien startet med seier i Midtnorgeseriens 1. divisjon avdeling Trøndelag, deretter ble det seier mot beste lag i Møre & Romsdal, og til slutt kvalifisering i Oslo mellom 4 lag. Her gikk Tromsø og Hell videre foran Sevland og Moss.


Andreas Gangstad Rygg er sjakkspilleren som faktisk bor på Hell!  Han er en av tre spillere på laget som er født i 2000. Spesielt det siste året har Andreas prestert sterkt i en rekke internasjonale turneringer. En selvlært sjakkspiller og miljøskaper i klubben med stor interesse for spillet. Andreas begynte relativt sent med sjakk i forhold til de to andre i samme årgang, men har tatt noen heftige steg på kort tid!

FM Eivind Olav Risting er en av de aller beste juniorene i landet, også født i 2000. Selv om han er ung vil han tilføre spillergruppa bred erfaring fra høyt nivå. Akkurat nå spiller Eivind VM i Hellas, med seier og lovende start i første runde. Eivind Olav har deltatt i Hell Grand Prix ved flere anledninger, senest i år hvor han fikk andreplassen bak GM Johan-Sebastian Christiansen. Junioren fra Oslo har trådd sine barnesko i SK1911, hvor bl.a. sjakklegenden Johs R. Kjeken holder til.

FM Trygve Dahl er den tredje spilleren fra 2000-årgangen som er med i sesongens lag. Trygve har spilt for Hell Sjakklubb siden oppstarten i 2008. Dette er første gang han skal spille Eliteserie, dog har han vært med på et par forsøk i å kvalifisere laget tidligere. Trygve og Eivind Olav har møttes og spilt i en rekke NM og andre turneringer siden føste turnering i 2005.

Seniorspillerne i Hell Sjakklubb med bred erfaring fra tidligere spill i Eliteserien.
Edwin Fernando David og Øyvind Andersen Lundeby
Lovende juniorspiller født i 2000 - spiller for Hell Sjakklubb i Eliteserien 2018-2019
Andreas Gangstad Rygg
FM Eivind Olav Risting
FM Trygve Dahl er en av tre spillere født i 2000 som spiller på Eliteserielaget til Hell i sesongen 2018-2019.
FM Trygve Dahl

Øyvind Andersen Lundeby og Edwin Fernando David er to av tre seniorspillere på laget. Begge har erfaring fra Eliteseriespill for både Trondheim og Kristiansund. Edwin var juniorspiller i Aure Sjakklubb, mens Øyvind spilte i Trondheim som junior. Spillerne gleder seg over å kunne hjelpe juniorene på laget opp og fram. På bildet over ser vi Øyvind og Edwin i analyser etter en seriesjakkmatch på Scandic Hell.

Sjakktrener, mentor og toppspiller i Hell Sjakklubb, GM Mihajlo Stojanovic.
GM Mihajlo Stojanovic

GM Mihajlo Stojanovic er klubbens mentor, trener og beste spiller. I form er han også, både som trener og spiller. For kort tid siden vant han mot nest beste spiller fra India, GM Harikrishna Pentala 2733! Her er partiet kommentert. Misja har bidratt til sjakkutvikling og spillerutvikling i Trøndelag i flere år, sist som hovedtrener under regionssamlinga i Trondheim. Stormesteren er av det solide slaget, og vi ser ikke bort ifra at han vil komme til å frustrere flere av 1. bord-spillerne i den norske eliteserien.


Vi ser fram mot nye utfordringer og spill i eliteserien 2018/2019!

GM Johan Sebastian Christiansen mot FM Eivind Olav Risting under Scandic Hell Grand Prix 2018.
GM Johan-Sebastian Christiansen vs FM Eivind Olav Risting og Alexander Øye-Strømberg vs FM Trygve Dahl under Hell Grand Prix 2018

Les omtale i bladet.no og hos Matt&Patt


Hell Sjakklubb – sjakk i Trondheim og Stjørdal