Tore Sandmark er død

Tore Sandmark er død

 Tore Sandmark trivdes med arrangementet av Landsturneringen i 2014.
Tore Sandmark trivdes med arrangementet av Landsturneringen i 2014.
(Foto: Bjørn Berg Johansen)

Sjakklivet i Trondheim og Trøndelag har lidd et stort tap ved Tore Sandmarks bortgang. Han var født 24. september 1954 og døde 7. mai 2018, bare snaut 64 år gammel.

Tore var en behagelig mann og en samlende og inkluderende leder som ble æresmedlem i Trondheim Sjakkforening. Han var også en sterk sjakkspiller gjennom mange tiår og delte raust av kunnskapene sine med stadig nye unge spillere.

Tore Sandmark kom med i daværende Arbeidernes Sjakklubb i Trondheim i 1976 og var formann i en årrekke på 80-tallet da klubben blant annet arrangerte Landsturneringen i 1983. Han var en travel ingeniør i Telenor og senere Evry Norge, men ble på 2000-tallet mer sjakkaktiv igjen i den fusjonerte Trondheim Sjakkforening der han var leder fra 2011 til han ble syk høsten 2016.

Tore røkte jevnt og fikk til slutt lungekreft. Han kom seg brukbart gjennom den slemme sykdommen og håpet som pensjonist å bli aktiv med nye sjakkprosjekter ikke minst overfor barn.

Jeg hadde gleden av å samarbeide med Tore om arrangementet av Landsturneringen i Trondheim i 2014 og vil savne den lune stemningen han skapte rundt seg.

Øystein Brekke